Gemakkelijk en delicieux pour thuis
Ontdek de smaak van het Franse leven met onze Baguette. Wij hebben drie bijpassende recepten voor spreads: eiersalade, olijventapende & tuinerwtenspread. Lekker voor bij de borrel! Check hieronder de recepten en de benodigdheden.
Eiersalade:
- 6 eieren
- 25 gram bosui
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 6 eetlepels mayonaise
- peper en zout
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel koud onder stromend water. Pel de afgekoelde eieren en snijd deze in grove stukken. Snijd ook de bosui in dunne ringetjes. Meng de eieren, mayonaise, bosui, mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Olijventapenade
- 1 pot zwarte olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte basilicum
Eenvoudiger kan niet. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een grove tapenade.
Tuinerwtenspread
- 400 gram tuinerwten
- 20 gram peterselie
- 20 gram bieslook
- 4 eetlepels olijfolie
- 20 gram Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Doe de tuinerwten in een kom en giet hier ca. 30 seconden kokend water over. Laat dit uitlekken in een vergiet. Doe de erwten, peterselie, bieslook, olijfolie en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en mix tot een spread. Breng op smaak met peper en zout.
Gegarandeerde smaakmakers. Ga een van deze spreads maken? Wij zijn benieuwd naar jullie smakelijke creaties. Tag @leperron.nl of stuur je foto naar info@leperron.nl
Bon appétit!