m

Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Haver, dat is pas krachtvoer!

Wat is het?
Haver(mout) kan op heel veel verschillende manieren worden gebruikt.  Het staat bekend vanwege zijn gezonde eigenschappen en veelzijdigheid. Ook al ziet het er vaak niet erg smakelijk uit, veel mensen eten het in de ochtend als ontbijt ter vervanging van brood.

Hoe wordt het gemaakt?
Havermout wordt gemaakt uit het graansoort haver. Haverkorrels worden allereerst gewassen en gepeld. Vervolgens worden ze verhit en in stukken geknipt. De verknipte haverkorrels worden daarna gestoomd en platgedrukt. Je kunt dus zeggen dat havermout bestaat uit gewassen, verknipte, gestoomde en geplette haverkorrels. Deze worden dan weer fijn vermalen tot havermeel en verwerkt in ons Pain Medaille.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?
Naast dat het je honger in toom houdt en bijdraagt aan het herstel van je spieren, heeft het nog meer positieve uitwerkingen op je lichaam. De top vier hebben we voor je op een rijtje gezet.

Haver verlaagt het cholesterolgehalte.
Hierdoor neemt het risico op hart- en vaatziekte af. Dit komt door de oplosbare vezels die in haver zitten. Deze vezels schuren de hart- en bloedvaten schoon tijdens het verteringsproces.

Haver is van nature glutenvrij.
Het is daarom een goede keuze voor mensen die gevoelig voor gluten zijn. Mensen met een hevige glutenallergie raden we het wel af. Het kan namelijk wel sporen van gluten bevatten als het tijdens het bewerkingsproces of transport in aanraking is gekomen met tarwe of spelt.

Haver verlaagt de kans op diabetes.
Vezelrijke producten verlagen het risico op suikerziekte. Zoals al gezegd, is haver een bron hiervan. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel onder controle gehouden en worden schommelingen tegengegaan.

Haver bevat antioxidanten.
Antioxidanten beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf of  die bij de stofwisseling ontstaan. Hierdoor ontstaan ziektes, zoals kanker minder snel. In bijna alle ‘natuurlijke’ producten, zoals groenten, fruit en noten, komen antioxidanten voor. In haver dus ook!


Welke voordelen spreken jou het meest aan? Laat het ons weten!