Ingrediënten:
Bio Rozenbroodje Scharreleieren
Crème fraîche
Mayonaise
Kerriepoeder
Grove mosterd
Slamix
Verse kruiden zoals bieslook en peterselie
Voorbereiding:
• Eiersalade maken: kook de eieren ca. 8 á 10 minuten, giet deze af, laat ze onder stromend koud water afkoelen en pel ze daarna. Snijd vervolgens de eieren met een eiersnijder in stukken. Kort pulseren in een keukenmachine is mogelijk, maar de structuur mag niet verloren gaan.
• Voeg aan 500 gram gekookte eieren 50 gram crème fraîche, 50 gram mayonaise en, naar eigen smaak, ongeveer 2 gram zout toe. Maak het af met een 1⁄2 theelepel kerriepoeder, een 15 gram grove mosterd en een handje gesneden verse kruiden zoals bieslook en peterselie toe. Dit recept is genoeg voor 71⁄2 porties. Eiersalade is beperkt houdbaar, raadpleeg de Voedsel- en Warenautoriteit voor de richtlijnen.
Bereidingswijze:
Snijd het broodje open. Beleg de onderste helft met een slamix. Bestrijk de bovenste helft met 3 goede eetlepels eiersalade en voeg de 2 helften weer samen. Tip: gebruik hiervoor een portioneerlepel!