Ingrediënten:
Bio Demi Meergranen Baguette
Blauwschimmelkaas
Harde peren, bijvoorbeeld conference
Alternatief: biologische perenmarmelade
Veldsla
Voorbereiding:
• Gekarameliseerde peer: neem per 100 gram geschilde en in stukken gesneden peer 10 gram suiker en roer dit door elkaar. Leg dit op een bakplaat en plaats deze in de oven op 140 °C gedurende 10 minuten, totdat de peertjes een mooie bruine kleur hebben. Tijdens het bereiden regelmatig doorroeren. Deze topping kan in grotere hoeveelheid gemaakt en ingevroren worden.
Tip: voor het lekkerste resultaat karameliseer je ingevroren peertjes, voor gebruik, nog even kort in de oven.
• Veldsla wassen
• Blauwschimmelkaas portioneren, 90-100 gram per broodje
Bereidingswijze:
Snijd het broodje door en besmeer deze eventueel met een laagje boter. Beleg de onderste helft van het broodje met veldsla. Leg de blauwschimmelkaas op de sla. Verdeel vervolgens over het broodje 2 eetlepels gekarameliseerde peer.