Ingrediënten (4-8 personen):
100 gram monchou, 75 gram zachte roomboter, 75 gram zelfrijzend bakmeel, 65 gram witte basterdsuiker, 3 Le Perron Macarons, in stukjes gebroken, 2 eieren, 1/2 eetlepel poedersuiker, 1/2 eetlepel limoensap.
Voor de afwerking:
14 Le Perron Macarons, enkele blaadjes munt, een krul limoenschil, poedersuiker.
Benodigdheden:
Taartvorm 10-12 cm ø
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop de roomboter, basterdsuiker, het limoensap en de -rasp met een elektrische mixer op. Voeg één voor één de eieren toe en klop dit beslag enkele minuten op hoge snelheid. Klop nu het bakmeel er in gedeeltes doorheen totdat er een glad en luchtig beslag ontstaat. De stukjes Macaron, voor de vulling, mogen nu door het beslag geschept worden. Giet het beslag in een ingevette taartvorm en strijk het vervolgens glad. Bak de taart in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart daarna iets afkoelen, stort hem op een taartschaal en laat hem daarna verder afkoelen.
Roer een 1/2 eetlepel poedersuiker en een 1/2 eetlepel limoensap met de monchou los tot een smeuïge crème en doe dit in een spuitzak met kartelspuit.
Halveer circa 5 Le Perron Macarons en plaats de helften, met behulp van een dotje crème, aan de rand van de taart. Doe dit met de overige Macarons ook voor de bovenzijde van de taart. Maak de taart af met een lint van limoen- schil, blaadjes munt en eventueel wat extra poedersuiker.