m

Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Waarom is volkorenbrood eigenlijk gezonder?

Het verschil tussen volkorenbrood en andere soorten brood is dat volkorenbrood gemaakt is van de hele graankorrel, terwijl dit bij andere broden maar een gedeelte hiervan is. Wanneer de hele graankorrel gebruikt wordt, bevat het alle voedingsstoffen die goed zijn voor onze gezondheid.

Naast dat volkorenbrood weinig vet bevat, bevat het vooral heel veel vezels. In 6 sneetjes volkorenbrood zitten evenveel vezels als in 560 gram groenten!

Een korte uitleg over deze graankorrel

In de buitenste laag, ook wel de zemel genoemd, zit het grootste gedeelte aan voedingsvezels, vitamines en mineralen. De kiem is ook een onderdeel van de buitenste laag, hierin zitten weer goede vetten, vitamines en mineralen. De meelkern is het binnenste gedeelte van de graankorrel en bestaat uit koolhydraten en eiwitten. Een volkorenbrood bevat dus al deze voedingsstoffen.

Door de hoeveelheid en de type vezels heeft volkoren brood een goede invloed op het lichaam. Het helpt mee aan een goede darmwerking, spijsvertering en je bent langer verzadigd dan bij andere soorten brood.

Waarom kiezen voor volkorenbrood?

Naast dat het goed is voor je, verkleint het ook nog de kans op ziektes.

  • Hart en vaat ziekten
    Verlaagt de kans met 25% door de voedingsstoffen en bioactieve stoffen in volkorenbrood die positieve effecten hebben op ontstekingen en bloedstolling.
  • Darmkanker
    Door de vezels in volkorenbrood wordt de werking in de darmen opgang geholpen. De voedingsstoffen bewegen zich snel door de darmen waardoor er geen irritaties ontstaan. Ook werken de vezels ontstekingsremmend.
  • Diabetes type 2
    De vezels in volkorenbrood hebben positieve invloed op je bloedsuikerspiegel.

Wil je de kans op al deze ziektes verkleinen, dan helpt het al wanneer je 3 sneetjes volkoren brood per dag eet.

Om je even gerust te stellen, of je nou kiest voor grof of fijn gemalen volkorenbrood, dit maakt geen verschil. Het is allebei gezond!