m

Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Wat is vloerbrood?

Vloerbrood, we hebben er vast wel eens van gehoord. Maar wat is vloerbrood nou eigenlijk precies? Het is eigenlijk heel logisch, bij vloerbroden ligt het deeg los op de vloer van de oven in plaats van in een bakblik. Doordat de vloer erg heet is, schroeit het brood snel dicht en wordt de bodem extra knapperig. Bij het bakken van vloerbroden gaat er meer vocht verloren dan bij een ‘normaal’ brood waardoor de vloerbroden voller van smaak zijn.

De vorm van het vloerbrood is ook anders dan de vorm van andere broden. Doordat de broden niet in een bakblik zitten, krijgen zij allemaal een eigen vorm. Er zijn broden in de vorm van een ‘bol’, deze wordt dan ook boulé genoemd. Daarnaast heb je langwerpige vloerbroden, deze worden bâtard genoemd en lijken meer op een ‘normaal’ brood.

Door de techniek van het bakken van vloerbrood, heeft een vloerbrood vaak niet dezelfde smaak. De bakkers van Le Perron gebruiken verschillende ingrediënten voor het vloerbrood waardoor er diverse soorten zijn. Het bestaat altijd uit meel, rijsmiddel en vocht. Wel kunnen onze bakkers ervoor kiezen om te wisselen tussen volkorenmeel, tarwemeel, maismeel of roggemeel. Om een andere smaak aan de vloerbroden te geven, voegen zij bijvoorbeeld zaden, noten of kruiden toe.