Lorem ipsum dolor amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Baker

Follow Us:

Blog

Croque-Monsieur

Zin in een lekkere lunch? Wij hebben een délicieux recept pour toi. Maak kennis met de Croque-Monsieur (letterlijk ‘krokante meneer’). Deze typische Franse tosti wordt gemaakt van 2 sneetjes brood, gesmolten kaas, ham en romige bechamelsaus. De Croque-Monsieur is naast heel erg lekker ook nog eens makkelijk te bereiden, Très Bon!

Recept voor 2 x Croque-Monsieur

Ingrédients:

Voor de bechamelsaus

  • 15 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 150 ml melk
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper

Voor de Croque-Monsieur

  • 4 sneetjes brood
  • Stukje kaas, in plakjes en een handje geraspt
  • 2 plakjes ham
  • Roomboter

Tip: Gebruik voor het brood de heerlijke Bio Boule Levure. Onze karakteristieke biologische witte bol.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220°, hier gaan straks de Franse tosti’s in.

Begin met de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en roer dit 1 à 2 minuten met een garde goed door. Schenk beetje bij beetje de melk in het pannetje en roer dit tot je een gladde dikke saus hebt. Breng vervolgens de bechamelsaus op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper.

Smeer de broodjes aan één kant in met een beetje roomboter en leg deze met de beboterde kant naar beneden op een bakplaat. Bestrijk de sneetjes brood vervolgens met een beetje bechamelsaus en leg hier een plakje kaas en een plakje ham op. Leg het overige brood op het broodje en bestrijk deze met bechamelsaus. Strooi vervolgens de geraspte kaas over de top.

Bak het broodje 10 tot 15 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Très Simple. Bon appétit!